IPS Teofan cere părinților să-și boteze copiii cu nume românești: Trebuie să ne luăm ochelarii şi să ne gândim cam ce-ar dori părinţii să spună. Sunt nume englezeşti, de actori şi mărci de maşini

IPS Teofan biserica sf gheorgheIPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a cerut părinților să își boteze copiii cu nume sfinte, precum cel al Sfântului Gheorghe. Înaltul prelat a spus că tot mai multe familii de români își botează pruncii cu nume englezești sau italienești, ori după actori din filme.

like facebook, stiri, botosaniAfirmația a fost făcută la finalul slujbei de la Biserica SF.Gheorghe, la care a participat alături de un sobor de preoți.

”Sfântul Gheorghe este o sărbătoare frumoasă pentru toate familiile, că nu cred să existe vreo familie mai restrânsă sau mai lărgită să nu aibă un Gheorghe, un Gheorghiţă, o Gheorghiţa, un Gigi, o Gica şi toate cele care sunt legate de aceste frumoase nume pe care dorim să le aşezaţi la botezul pruncilor şi nepoţilor dumneavoastră, că au început să apară pe pomelnice nume pe care nouă preoţilor ne e cam greu să le citim. Trebuie să ne luăm ochelarii şi să ne gândim cam ce-ar dori părinţii să spună. Sunt nume englezeşti, italieneşti, actori şi film, şi mărci de maşini. Nu mai ştim, suntem oarecum pierduţi. Aşadar, tuturor care purtaţi acest nume, care aveţi finite dragi cu acest nume în familia dumneavoastră, prntre cunoscuţii dumneavoastră, să vă dăruiască Dumnezeu sănătate, pace şi binecuvântare”, a spus IPS Teofan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *