Evaziune de 1,5 milioane de lei. Patroana unei firme, acuzată de evaziune fiscală și spălarea banilor

stiri, bani, botosani, evaziune fiscalaPatroana unei firme din Botoșani este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor în formă continuată, dar şi de de fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce ar fi prejudiciat statul cu peste 1,5 milioane de lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au dispus, luni, trimiterea în judecată a unei femei care, în perioada aprilie 2011– noiembrie 2013, ar fi efectuat mai multe operațiuni financiar contabile ilegale.

Potrivit procurorilor, femeia, Cristina Alina Solomei, în calitate de administrator şi asociat majoritar al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, nu a înregistrat în evidenţa contabilă venituri în sumă de 1.534.584 lei, cauzând un prejudiciu în sumă de 402.298 lei, reprezentând: 351.525 lei – TVA şi 50.773 lei – impozit pe venit.

like facebook, stiri, botosaniTotodată, în aceeaşi perioadă, aceeași persoană, prin disimularea provenienţei sumelor de bani, a introdus în circuitul comercial al societăţii suma totală de 1.264.000 lei şi a retras suma totală de 209.000 lei, provenită din infracţiunea de spălare a banilor. Ea a justificat suma adusă ca aport personal în societate prin angajarea unor împrumuturi de la persoane fizice, întocmind două contracte de împrumut fictive, cu două rude, în valoare totală de 950.000 lei.

2 thoughts on “Evaziune de 1,5 milioane de lei. Patroana unei firme, acuzată de evaziune fiscală și spălarea banilor

  1. 400000 de aici, 800000 de la rețete compensate… Oare acești indivizi nu se gândesc ca prin acțiunile lor atenteaza la securitatea națională?!
    Banii aceștia în loc sa între la sănătate și educație, la Infrastructura și condiții mai bune pentru noi romanii se duc în buzunarele la 1-2% din smecheri.
    Prostii cotizează…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *