Mai multe drumuri și podețe au fost distruse după fenomenele meteo din martie. Vezi valoarea pagubelor!

inundatii drum, hiliseu horia, stiri, botosaniMai multe drumuri și câteva podețe au fost afectate de fenomenele meteo care au avut loc în luna martie, în perioada 14-29 martie. Potrivit unei situații prezentate de prezentate de prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, pagubele au fost produse în cinci unități administrativ-teritoriale, respectiv în orașul Darabani și comunele Albești, Hilișeu Horia, Păltiniș și Răchiți.

like facebook, stiri, botosaniS-au alcătuit comisii din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență , Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, Sistemul de Gospodărire a Apelor, care s-au deplasat în teren, centralizând datele din cele cinci unități administrativ-teritoriale. În total pe județ pagubele sunt estimate la 961.000 lei”, a spus prefectul.

Cele mai însemnate pagube s-au produs în orașul Darabani, respectiv 484.000 lei, comuna Albești-78.000 lei, Hilișeu Horia-57.000 lei, Păltiniș-120.000 lei și Răchiți-220.000 lei.

Au fost afectați 21,44 km  tronsoane drumuri, în valoare de 865.000 lei și opt podețe avariate în valoare de 96.000 lei.

Instituția Prefectului va adopta un proiect pe care îl va trimite la Guvern pentru alocarea acestor fonduri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *