Furau mașini din străinătate și le înmatriculau la Botoșani. Trei indivizi au fost pedepsiți de judecători

masini multe, stiri, botosaniMai multe mașini de lux furate din străinătate de un grup de indivizi erau înmatriculate la Botoșani. Grupul achiziţiona în general autoturisme de lux, marca Mercedes sau BMW (rareori alte mărci – de exemplu Volvo sau Iveco), de provenienţă ilicită, majoritatea cu numere de identificare falsificate.

Mihăiță Musteață  a primit doi ani și zece luni de închisoare, Cristian Pamparău -doi ani și șase luni de închisoare, iar Adrian Șmocot un an și șapte luni de închisoare.

Instanța „stabileşte că legea penală mai favorabilă inculpaţilor Musteaţă Mihăiţă, Pamparău Cristian şi Smocot Adrian este Noul Cod Penal şi implicit încadrarea juridică a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, este cea prevăzută de art. 367 alin. 1 Cod penal”.

În ceea ce îi privește pe Cezar Stănescu și Neculai Pavăl, instanța a disjuns cauza, urmând să ia o decizie și în privința lor.

like facebookCinci indivizi din Suceava făceau parte din gruparea respectivă și de cele mai multe ori înmatriculau autoturismele la ei în județ, însă, membrii grupului infracţional au apelat şi la instituţiile similare din judeţele vecine, respectiv Neamţ şi Botoşani. Probabil membrii grupului au încercat să nu creeze suspiciuni autorităţilor din judeţul de domiciliu, Suceava, suspiciuni care ar fi putut apărea dacă în evidenţele oficiale ar fi figurat un număr mare de autovehicule înmatriculate pe numele membrilor grupului sau apropiaţilor acestora.

Sumele obţinute erau împărţite între membrii grupului infracţional respectiv: Cezar Stănescu, Mihăiță Musteață, Cristian Pamparău, Neculai Pavăl și Adrian Smocot, cercetați pentru infracțiuni precum: constituire a unui grup infracţional organizat, tăinuire, participaţie improprie la fals intelectual, complicitate la săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, înşelăciune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *