Ședință cu scântei la CJ de la bugetul Nova Apaserv. Consilier: Dacă nu își fac treaba, voi propune destituirea directorilor și Consiliului de Administrație

ada macovei magda roman cjBugetul societății Nova Apaserv a fost votat cu critici, miercuri, în ședința de Consiliu Județean. Consilierii PNL nu au fost de acord cu propunerea de buget, motivând că cifra de afaceri a societății nu prevede creșteri, în schimb cheltuielile totale prevăd o creștere de 106%, grosul cheltuielilor mergând pe salarii.

like facebook, stiri, botosaniAnalitic trebuie să constat că cheltuielile salariale cresc cu 145 %, bonusurile, de exemplu, cresc cu 356%, câștigul salarial mediu de la 2300 lei la 3000 lei, dar aici este acea revoluție fiscală și putem să înțelegem lucrul acesta. Lucrurile care nu cred că sunt în regulă sunt cele referitoare la productivitatea muncii , care scade de la 25.845 la 23.000, ir cheltuielile cresc.  Acolo există un conflict salarial, media salarială este una bună dar distribuția salariilor este total anacronică în sensul în care avem diferențe mari între salariul minim și cel maxim. Nu vom vota această propunere de buget”, a declarat consilierul județean al PNL, Gheorghe Sorescu.

Critici au venit și din partea consilierilor PSD. Florin Pietraru s-a declarat nemulțumit de faptul că programul de investiții a fost realizat anul trecut doar în proporție de 42% și a cerut demisia întregii conduceri, dar și a consiliului de Administrație, în cazul în care acest program nu se va realiza nici anul acesta.

Eu vreau să-l întreb pe reprezentantul nostru în AGA dacă CA și-a prezentat programul pe care vrea să-l pună în aplicare. În termen de 90 de zile, CA trebuie să-și prezinte programul de management pentru a-și îndeplini indicatorii de performanță, dacă au făcut treaba asta. De asemenea, dacă directorii executivi și-au prezentat propriul program. Anul trecut programul de investiții a fost realizat în proporții de 42%, și mă întreb de ce ar mai fi directorii care s-au ocupat de investiții. Pentru acest an este un program de 192 miliarde. Mă întreb dacă va fi în stare să-l facă. Să fiți extrem de exigenți atunci când veți discuta în AGA modul cum își fac treaba cei de acolo. Dacă se va mai întâmpla în acest an ca din 192 miliarde să facă 40%, eu voi propune destituirea și a directorilor și a CA. Nu mai avem nevoie dacă se va întâmpla acest lucru”, a precizat Pietraru.

Și președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut ca salariile de la Nova Apaserv să se dea funcție de producție.

Nova Apaserv este societate comercială, există un CA. Restructurare, mărire salarială la cei direct productivi și mers la producție: se face producție de 80% și toată lumea, începând de la director și până la ultimul om, ia cu 20% mai puțin. Mi se pare mare numărul de șase directori la o societate”, a spus Macaleți.

 

3 thoughts on “Ședință cu scântei la CJ de la bugetul Nova Apaserv. Consilier: Dacă nu își fac treaba, voi propune destituirea directorilor și Consiliului de Administrație

  1. Iarasi bla,bla……cat e fondul de salaii la directori raportat la total salarii….cu tot cu deplasari,concedii in diverse parti ale lumii…..ha,ha,ha…..popor fraier…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *