Unitățile administrativ-teritoriale din județ pot primi gratuit puieți pentru împădurirea terenurilor degradate. Vezi în ce condiții!

jandarmi copaciUnitățile administrativ-teritoriale din județ pot primi gratuit puieți pentru împădurirea terenurilor degradate. Prefectul Dan Șlincu a declarat că primăriile din județ vor trebuie să depună la Direcția Silvică mai multe documente, pentru a beneficia de acești puieți.

like facebookRegia Națională a Pădurilor Romsilva vine în sprijinul UAT-urilor și poate acorda sponsorizări numai de puieți forestieri pentru împădurirea terenurilor degradate în limita excedentului de puieți existenți la nivel de județ. Pentru a beneficia de sponsorizare de puieți, primăriile pot depune la Direcția Silvică următoarele documente: solicitare scrisă, hotărâre de Consiliu Local privind efectuare lucrărilor de împădurire și documentele care dovedesc proprietatea terenurilor care urmează să fie împădurite și schița cu planul de amplasament. În baza acestor documente și după aprobarea solicitării, se încheie un contract de sponsorizare între UAT-uri și Direcția Silvică Botoșani, cu anumite clauze și obligații din partea primăriilor, aceea de a planta puieții în perioada optimă de plantare, respectiv a Direcției Silvice care va asigura suportul tehnic”, a declarat Dan Șlincu.

Prefectul județului speră ca prin această acțiune să fie împădurite cât mai multe terenuri degradate din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *