Un bărbat din Botoșani, diagnosticat cu o boală extrem de rară. El a fost spitalizat de urgență în Germania. Acum, familia are nevoie de sprijin

sindromul Miller Fisher, stiri, botosaniUn bărbat din Botoșani a fost diagnosticat cu o boală extrem de rară, el fiind spitalizat de urgență într-o clinică din Hannover- Germania. Constantin Iulian Lungu, în vârstă de 44 de ani, lucra ca șofer de camion pentru o firmă din Suceava. În timpul unei curse în Germania, pe 1 februarie 2018, i s-a făcut rău, a fost transportat cu ambulanța la spital, iar acolo, în urma unor investigații, s-a stabilit că are sindromul Miller- Fiser, o boală despre care se se știe că ar mai fi fost înregistrată doar o singură dată în România.

Potrivit specialiștilor, sindromul Miller Fisher reprezintă o afecțiune rară în care sistemul imunitar atacă nervii care se manifestă cel mai adesea inițial prin paralizie la nivel ocular. Este o variantă a sindromului Guillain-Barre. În cele din urmă, se poate produce paralizia corpului. În cazurile cele mai grave, este nevoie de intervenție medicală de urgență. Tratamentul se face de obicei intraspitalicesc.
Nu se cunoaște cauza exactă acestei boli, dar este precedată adesea de o infecție respiratorie. Nu este vindecabilă, dar simptomele pot fi reduse prin tratament.

like facebook, stiri, botosaniTratamentul este extrem de scump, o singură injecție având un cost de circa 300 de euro. Deocamdată, costurile spitalizării de urgență sunt decontate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate, însă medicii nemți au anunțat că îl vor externa săptămâna viitoare.

Șansa lui Constantin Iulian Lungu este de a rămâne în Germania, însă familia sa are nevoie de ajutor financiar. Cei care pot contribui la ajutorarea lui Constantin sunt rugați să doneze sume de bani în conturile:

RO42.RNCB.0577.0409.2583.0001– cont în euro deschis la BCR Botoșani pe numele Lungu Elena Mihaela

sau

RO65.RNCB.0041.0409.2583.0003– cont în lei deschis la BCR Botoșani tot pe numele Lungu Elena Mihaela

 

One thought on “Un bărbat din Botoșani, diagnosticat cu o boală extrem de rară. El a fost spitalizat de urgență în Germania. Acum, familia are nevoie de sprijin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *