Taxele și impozitele locale pe 2018 au fost votate. Nouă taxe locale au fost majorate. Primarul va ataca hotărârea în contencios

consiliu local fara liberaliTaxele și impozitele locale pe 2018 au fost votate, joi, doar de consilierii PSD, cei din PNL absentând de la ședința de îndată, după ce au văzut că nu ajung la niciun consens cu colegii din PSD. Noile taxe au fost majorate cu 5%, așa cum au propus consilierii PSD, și nu cu procente între 20 și 50% cum se prevedea în proiectul de Hotărâre de Consiliu Local propus de Executivul Primăriei.

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a prezentat care sunt cele nouă taxe ce vor fi majorate cu 5%.

Este vorba de impozitul pe clădiri persoane fizice, unde majorarea propusă de Executiv a fost de 37%, iar în final s-a votat o creștere de 5%, impozitul pe clădiri nerezidențiale persoane fizice, unde propunerea a fost de 50% , iar creșterea votată a fost de 5%. Propunerea de majorare a impozitului pe clădiri persoane juridice rezidențiale a fost de 20%, însă s-a votat o creștere de 5%, în timp ce pentru clădiri nerezidențiale propunerea a fost tot de 20%, însă s-a votat 5%.

like facebookS-a mai majorat cu 5% taxa pe clădiri proprietate publică concesionate, impozitul pe teren construcții, curți, mijloace de transport persoane fizice și juridice, unde propunerea de majorare din partea Executivului a fost tot de 20%.

Taxa pentru rezervarea unui loc de parcare persoane fizice a fost majorată cu 5% pentru anul 2018, deși propunerea venită din partea executivului a fost de 50%, în timp ce taxa de rezervare loc de parcare persoane juridice va fi majorată cu 5%, față de 33% cât fusese propunerea inițială.

Sunt nouă taxe locale unde noi propunem o cotă maximă de 5%, tocmai pentru a crea acea plasă de siguranță până la jumătatea anului când Guvernul va interveni cu sumele de echilibrare. Nu pot să remarc dezinteresul total al colegilor, care se gândesc la binele botoșănenilor și au plecat din sală”, a spus viceprimarul municipiului Botoșani.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a răbufnit și a spus că va ataca hotărârea votată doar de consilierii PSD în contencios administrativ. El a menționat că propunerile de majorare a taxelor au fost stabilite după o consultare cu reprezentanții Direcției de Taxe și Impozite Locale, și nu de el.  Flutur a precizat încă de la începutul ședinței că Primăria Botoșani nu va putea funcționa dacă taxele vor fi majorate doar cu 5% și că ”cineva va răspunde la un moment dat”.

 

 

4 thoughts on “Taxele și impozitele locale pe 2018 au fost votate. Nouă taxe locale au fost majorate. Primarul va ataca hotărârea în contencios

  1. Daca nu va putea functiona Primaria cu o majorare de numai 5% a taxelor si impozitelor, sa plece in primul rand primarul si sa vina alt primar care va sti sa organizeze activitatea in asa fel incat sa functioneze normal si eficient.

    1. De ce si-au marit ca nesimtitii salariile? Acum doresc sa jupeasca pielea de pe oameni pentru a trai ei bine? RUSINE dl. flutur!!!

  2. Propun ca, cu același procent care l-a propus Flutur, să-i fie lui micșorat salariul. Ce eforturi așa mari depune pentru noi ca să merite ditamai leafa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *