Un botoșănean a mers să petreacă minivacanța de 1 Decembrie la munte. Motivul pentru care a regretat amarnic

Un bărbat de 39 de ani din comuna Ripiceni, județul Botoşani, a reuşit în două zile consecutive să încalce legea, alegându-se cu două dosare penale la regimul rutier dar şi cu o sancţiune contravenţională.

Prima dată a fost oprit pe 30 noiembrie, seara, pe raza comunei Marginea. Pentru că mirosea puternic a alcool, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost dus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei și s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

În dimineaţa zilei următoare, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, la intersecția DN 2E cu DJ 209K, raza comunei Marginea, au oprit pentru control autoturismul care se deplasa pe DN 17A din comuna Marginea, pe direcția comuna Sucevița–municipiul Rădăuți, condus de acelaşi bărbat de 39 de ani, din comuna Ripiceni, care a declarat că nu are asupra sa cartea de identitate. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit că şoferul are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendată din 30.11.2017, ora 20.15, în urma săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, moment la care a fost depistat, pe raza comunei Marginea, cu o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat”, susțin reprezentanții Poliției Suceava.

Conducătorul auto le-a spus polițiștilor că în noaptea în care a fost oprit prima dată s-a cazat  la o pensiune din comuna Sucevița, iar în momentul în care a fost oprit a doua zi de către echipajul de poliție se deplasa către domiciliu. El a declarat că nu avea cine să îl transporte până în județul Botoșani, iar autoturismul nu avea unde să-l lase.

„Şoferul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002R, cu amendă pentru faptul că nu avea asupra sa cartea de identitate. De asemenea, s-a întocmit un nou dosar penal privind infracțiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată””, potrivit IPJ Suceava.

One thought on “Un botoșănean a mers să petreacă minivacanța de 1 Decembrie la munte. Motivul pentru care a regretat amarnic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *