Elevi și profesori de la o școală din județul Botoșani, în schimb de experiență în Slovenia

profesori si elevi scoala ungureniÎn perioada 13-17 noiembrie, trei cadre didactice și patru elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 Ungureni, Botoșani, au participat la o activitate de învăţare în localitatea Kamnik, Slovenia, în cadrul Proiectului European Erasmus +, proiect finanțat de Comisia Europeană. Proiectul are ca parteneri șase școli din următoarele țări europene: Romania, Portugalia, Spania, Slovenia, Bulgaria și Turcia. Instituția coordonatoare a proiectului este școala din Portugalia.

like facebookProiectul european are ca obiectiv principal informarea și sensibilizarea comunităților din care fac parte școlile participante cu privire la problemele mediului înconjurător și protejarea resurselor naturale. Acest obiectiv va fi dus la îndeplinire prin utilizarea tehnologiei moderne, spre exemplu, prin crearea unor aplicații pentru dispozitivele mobile, disponibile întregii lumi prin App Store sau Google Play.

Echipa de proiect care a participat la mobilitatea mixtă din Slovenia a avut ocazia să desfășoare activități într-una dintre cele mai moderne școli din Europa, la care își desfășoară activitatea profesori foarte bine pregătiți si foarte primitori.

Dintre numeroasele activități care au avut loc în timpul mobilității, le menționăm pe următoarele: prezentarea aplicațiilor câștigătoare ale fiecărui partener – aplicații realizate cu ajutorul limbajului de programare APP Inventor, prezentarea locurilor stabilite pentru fiecare echipă de proiect pentru aplicațiile de tip realitate augmentată, atelier de lucru la Muzeul Școlii din Ljubljana și activități de team building, potrivit unui comunicat de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *