Botoșănenii nu vor mai putea cumpăra înghețată de la „Moșu”. Cel mai cunoscut producător de înghețată tradițională s-a stins din viață

mos andronacheBotoșănenii nu vor mai putea cumpăra înghețată de la „Moșu”. Și asta pentru că cel mai cunoscut producător de înghețată, din Dumbrăveni, s-a stins din viață.

Este vorba despre Mihai (Milucă) Andronache, cel care a făcut de ani de zile cea mai delicioasă înghețată, apreciată nu doar de suceveni, ci și de toți cei care treceau prin Dumbrăveni și o gustau.

Mare parte dintre botoșăneni mergeau special până la Dumbrăveni doar pentru a cumpăra și savura înghețata de la moș Andronache.

„Moșu” cum îi spuneau mare parte dintre cei care cumpărau înghețată de la el reușise în câțiva ani să atragă o mulțime de clienți, doar prin faptul că a păstrat rețeta tradițională de înghețată, savuroasă. Acum, acesta nu îi va mai putea întâmpina pe botoșăneni cu atitudinea sa jovială, dar cu siguranță familia va păstra cu sfințenia rețeta de înghețată, spre deliciul clienților.

Acesta s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, iar vineri va fi înmormântat în cimitirul din Dumbrăveni.

Dumnezeu să-l odihnească.

2 thoughts on “Botoșănenii nu vor mai putea cumpăra înghețată de la „Moșu”. Cel mai cunoscut producător de înghețată tradițională s-a stins din viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *