Consilierii județeni au decis să se plătească corecția de 10 milioane lei de la Spitalul Județean. Consilier: Este o sumă frumușică, poate ne dă cineva explicații

consiliul judetean 1Consilierii județeni au aprobat, vineri, angajarea sumei de 10 milioane lei , care reprezintă corecția financiară la Spitalul Județean, din excedentul anului 2016 și achitarea acesteia către Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional. Asta după ce Agenția de Dezvoltare Nord-Est a solicitat printr-o adresă rezolvarea situației , deoarece încheierea contractului de finanțare pentru proiectul privind realizarea drumului strategic este condiționată de lichidarea acestui debit.

like facebookConsilierul județean Gheorghe Vâzdoagă a cerut explicații de la conducerea Consiliului Județean cu privire la corecția primită pe fondurile europene.

E o sumă frumușică, poate ne dă cineva niște explicații. Observ că suntem ”șantajați” cu un proiect mult mai important decât acesta ”, a spus Vâzdoagă.

Reprezentanții Consiliului Județean au precizat că obiectivul ”Reabilitarea Spitalului Județean” a fost recepționat în 2014, iar după doi ani, Ministerul Dezvoltării a emis o notă de constatare a neregulilor și de stabilire a corecțiilor financiare, prin care s-a reținut în sarcina CJ un debit de 10.024.099 lei, apreciind că au existat abateri de la conformitatea cu legislația din domeniul achizițiilor publice.

Corecția aplicată a fost de 25% la valoarea de contract de execuție. Am acționat în instanță. Acum procesul este la Înalta Curte. Sunt cazuri similare la Dâmbovița, Maramureș, tot spitale județene, care au câștigat”, a declarat un reprezentant al CJ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *