Prefectul județului către reprezentantul Apelor Siret: Nu voi accepta sub nicio formă ca cetățenilor județului Botoșani să le fie sistată furnizarea apei potabile. Nu trebuia să începeți lucrarea

prefect dan slincu la bucecea apaPrefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, a avut o poziție tranșantă față de Administrația Bazinală de Apă Siret. El a spus că nu va accepta ca cetățenilor județului să le fie sistată apa nici măcar o oră în plus și a anunțat că va informa și Ministerul Apelor de situația de la Botoșani.

Nu voi accepta sub nicio formă ca cetățenilor județului Botoșani să le fie sistată furnizarea apei potabile nici măcar o oră în plus datorită incompetenței vreunui coleg de-a dvs. Am fost acolo și am văzut. Nu erau defel organizați, nu erau pregătiți pentru această lucrare. Nu trebuia să o începeți, părerea mea, a președintelui Consiliului Județean și a speciliștilor din cadrul Nova Apaserv. Voi facem informare și către Ministerul Apelor , către doamna ministru Doina Pană”, i-a spus Șlincu reprezentantului Apelor Siret în Comitetul pentru Situații de Urgență.

like facebookDirector tehnic al Administrației Bazinale de apă Siret, Mihai Talpă, a precizat că situația la care s-a ajuns cu întreruperea totală a apei în localitățile care se alimentează din Siret s-a datorat și unei lipse de comunicare. El speră să fie asigurat debitul la apă cu cele patru motopompe, din care una adusă de la ISU Botoșani și una de la ISU Suceava.

Sper să asigurăm debitul cu aceste motopompe măcar la nivel de avarie, dacă nu de funcționare la Nova Apaserv.  Renunțăm la o parte din lucrări ca să putem cel mai devreme sâmbătă dimineață să punem sistemul pe normal, mai devreme de sâmbătă dimineață la ora 7.00 nu se poate. Cu aceste patru pompe eu zic că dacă cu două a fost o disfuncționalitate, a intrat a treia asigurată de ISU Botoșani , a venit și a patra pompă, furnizarea apei brute va începe cu sâmbătă la ora 7 dimineața în regim de conductă normal”, a menționat Mihai Talpă.

3 thoughts on “Prefectul județului către reprezentantul Apelor Siret: Nu voi accepta sub nicio formă ca cetățenilor județului Botoșani să le fie sistată furnizarea apei potabile. Nu trebuia să începeți lucrarea

  1. Prea invocam brambureala din activitatea institutiilor statului prin lipsa de comunicare. Daca se comunica bine , curgea mai multa apa la robinetele botosanenilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *