Primării amenințate cu executarea silită pentru neplata hotărârilor judecătorești câștigate de către profesori în instanță

primarie sigla genericMai multe primării din județul Botoșani sunt amenințate cu executarea silită de către sindicatele din educație, întrucât nu au achitat profesorilor drepturile bănești câștigate în îinstanță. Primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, susține că de doi ani se cer bani de la bugetul de stat pentru achitarea hotărârilor judecătorești câștigate de către profesori în instanță, însă nu s-a primit niciun leu.

like facebookNu reușim de doi ani de zile, deși am solicitat multe primării, să primim banii pentru a achita hotărârile judecătorești câștigate de către profesori în instanță. Tot timpul s-a spus că se vor aloca bani și noi, multe UAT-uri din Botoșani, nu putem să plătim din bugetele locale sume de miliarde lei vechi, atâta timp cât bugetele unei comune medii, de gradul II, III, din Botoșani nu depășește la venituri proprii 5-6 miliarde lei vechi. Am solicitat din urmă cu doi ani să ni se acorde acești bani, însă nu s-a întâmplat nici în ziua de astăzi”, a menționat Cătălin Rotundu.

Primarul comunei Dângeni a spus că sindicatele din învățământ au început demersurile pentru recuperarea banilor și că s-au primit somații de la executorii judecătorești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *