Un primar din județ se plânge că nu mai are bani pentru salarii, după majorări: Este haos total în ceea ce înseamnă administrație

catalin rotundu primar dangeniUn primar din județul Botoșani se plânge că nu mai are bani de funcționare, după ce Guvernul a majorat salariile angajaților din administrație. Primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, a spus că aceste majorări au dat peste cap bugetul creionat la începutul anului și că în această situație au ajuns aproape toate primăriile din județ.

like facebookEste haos total în ceea ce înseamnă administrație prin incoerența Guvernului de a pune în practică proiecte pe care le-au prezentat în campaniile electorale. În acest an au fost majorate salariile și fiecare primar a avut presiuni din partea colegilor din primărie de a face aceste majorări cât mai mari, în limita prevăzută de lege, dar nimeni nu a luat în calcul că noi nu avem bani pentru acoperirea întregii funcționări a unui UAT. Nu mai vorbim de faptul că trebuie să luăm bani de la dezvoltare și să-i ducem la funcționare ca să acoperim salariile, salarii pe care mare parte din comune nu reușesc să le acopere și nu au bugete până la sfârșitul anului”, a menționat Rotundu.

Cătălin Rotundu a spus că la Primăria Dângeni Evidența populației a fost bugetată doar pe jumătate de an, iar în acest moment nu mai are bani pentru salarii.

Primarul comunei Dângeni susține că, în plus, primăriile trebuie să contribuie cu bani pentru studii de fezabilitate și proiecte tehnice prin PNDL.

Aproape niciun UAT din județul Botoșani nu are banii necesari pentru a asigura redactarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice. Putem să ne întrebăm și de ce apar arierate în administrația publică locală. Din cauza asta, pentru că suntem nevoiți să semnăm contracte la București și neavând posibilitatea să asigurăm cofinanțarea, ne ducem pe contracte care nu pot fi plătite”, a menționat Rotundu.

2 thoughts on “Un primar din județ se plânge că nu mai are bani pentru salarii, după majorări: Este haos total în ceea ce înseamnă administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *