Școli cu spații necorespunzătoare, fără apă curentă. Vezi rezultatele controlul dispus de prefect în școli!

curatenie scoliZeci de școli din județul Botoșani nu sunt pregătite pentru a-și primii elevii în noul an școlar. Spații de învățământ în stare necorespunzătoare, reduse ca dimensiuni sau neadecvate activităților școlare: asta a găsit comisia mixtă de control numită prin ordin al prefectului în mai multe localități din județ.

like facebookLa Școala 4 Baranca și Grădinița Baranaca există spațiu insuficient pentru numărul de copii, în timp ce Școala Primară Codreni, structură a Școlii Mileanca, funcționează într-un spațiu amenajat în căminul cultural. Aici nu există apă potabilă, apă curentă și punct de spălat pe mâini.

De asemenea, la Școala Gimnazială ”Dr. Partenie Ciopron” din Păltiniș, sălile de clasă sunt cu infiltrații, cu acoperis necorespunzător , cu dușumele impracticabile acoperite cu linoleum, cu toalete exterioare necorespunzătoare și fără apă curentă.

Școala primară ”Dacia”, structură a Școlii ”Mihai Constantineanu”  din Dorobanți, clădirea este într-o stare avansată de degradare și necesită demolarea.

În urma controlului s-a constat că mai multe unități de învățământ nu au amenajat spațiu corespunzător pentru programul ”lapte și corn”, fără puncte de sppălare pe mâini. Multe dintre școlile de la țară nu au apă curentă, în timp ce la altele apa nu este corespunzătoare din punct de vedere chimic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *