FOTO! Protest în fața Prefecturii a instructorilor auto, alături de cursanți: Noi nu facem evaziune fiscală!

masini scoala protestPeste 30 de persoane, instructori auto independenți și cursanți, au protestat, miercuri, în fața Prefecturii. Ei acuză Ministerul Transporturilor că le interzice dreptul la muncă şi îi obligă să funcţioneze, de la 1 septembrie, în acelaşi regim ca şcolile de şoferi. De asemenea, ei acuză că lipsa de implicare a guvernanților în ceea ce privește activitatea de instruire practică și teoretică a cursanților. Instructorii auto și-au adus și mașinile în fața prefecturii.

Potrivit unui ordin emis în 2013 de Ministerul Transporturilor, de la 1 septembrie 2017, instructorii auto care funcţionează în regim de Persoană Fizică Autorizată vor fi obligaţi să angajeze un profesor de legislaţie rutieră, un expert-contabil, un medic care să le predea elevilor cursurile de prim-ajutor, un inginer mecanic, care să predea orele de cunoaştere a autovehiculului şi o persoană care să se ocupe de munca de secretariat.

like facebookDe asemenea, ei sunt obligați să aibă propria sală de pregătire teoretică şi instruire practică a elevilor.

Domnul Fenechiu, în scurta lui activitate la Ministerul Transporturilor, s-a gândit să facă niște norme contrar oricăror legi. Activitatea noastră se desfășoară pe două module: modul teoretic, care se face în școlile de șoferi iar în Botoșani sunt în jur de 20 maxim și modul practic se efectuează în școli de șoferi și cu instructori autorizați. Fostul ministru s-a gândit că cel mai bine ar fi ca acel instructor autorizat să-și facă o sală, ori nu poți să faci o sală de legislație pentru un instructor care nu poate să aibă mai mult de șase elevi pe lună. Nu poți să faci un curs de teorie cu șase oameni, ci cu minim 15 oameni. Asta presupune niște costuri suplimentare”, a declarat Valentin Vechiu, liderul de sindicat al instructorilor auto, care spune că fostul ministru a impus niște condiții care nu pot fi îndeplinite, lucru care presupune eliminarea de la sine a instructorilor auto independenți.

Un alt instructor auto susține că urmare a acestei ordonanțe, instructorii auto independenți nu vor putea să-și acopere cheltuielile și vor intra în șomaj.

Noi plătim dările la stat exact cât a spus statul. Nu fac evaziune fiscală. Cei mai mulți elevi au instructorii independenți, nu școlile, pentru că ne facem datoria”, a spus un alt instructor auto.

Aceștia au  acuzat, de asemenea, că programările la examenul de permis auto se întind pe o perioadă mare de timp.

Cursanții încep școala în primăvară și dau examenul în iarnă. S-a ajuns la o situație care se tergiversează de ani de zile”, a mai spus liderul de sindicat.

O delegație a protestatarilor s-a întâlnit cu subprefectul Daniela Beclea.

protest instructori auto

 

protest instructori auto 4

protest instructori auto 3

protest instructori auto 2

protest instructori auto 1

 

One thought on “FOTO! Protest în fața Prefecturii a instructorilor auto, alături de cursanți: Noi nu facem evaziune fiscală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *