Senatorul PNL, Costel Șoptică: „Proiectele de dezvoltare ale Regiunii Nord-Est și ale județului Botoșani lipsesc cu desăvârșire din programul de guvernare”

costel soptica- senator, botosaniSenatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, consideră că Guvernul României are obligația de a se preocupa mult mai mult de proiectele de dezvoltare ale Regiunii Nord-Est, pentru scoaterea din izolare a acestei zone, inclusiv a județului Botoșani. Pentru a aflat informații concrete despre acest demers, parlamentarul liberal s-a adresat oficial Viceprim-Ministrului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Potrivit unei recente informări a Eurostat, Regiunea Nord-Est a României, din care face parte şi judeţul Botoşani, se situa în 2015 pe antepenultimul loc în topul celor 276 de regiuni din Uniunea Europeană din punct de vedere al PIB pe cap de locuitor. Conform acestui raport, Regiunea Nord-Est are doar 34% indicele PIB-locuitor din media din UE. Datele Eurostat mai arată că 19 regiuni din UE au un PIB per capita mai mic decât media din UE, cinci din Bulgaria, câte patru din Ungaria și Polonia,trei din România (Regiunea Nord-Est, 34%, Sud-Vest Oltenia, 40%, Sud-Muntenia, 47%), două din Grecia şi o regiune din Franţa”, a subliniat liderul PNL Botoșani, în interpelarea parlamentară trimisă Guvernului.

În finalul documentului, Costel Șoptică i-a adresat vicepremierului Sevil Shhaideh următoarele întrebări, care interesează majoritatea populației județului Botoșani: „1. Cum priveşte Guvernul României aceste cifre alarmante şi care sunt intenţiile acestuia legate de dezvoltarea Regiunii Nord-Est?; 2. Ce soluţii concrete aveţi pe termen scurt şi mediu pentru a majora PIB/locuitor în zona Nord-Est?; 3. Care sunt măsurile avute în vedere de Guvern pentru această regiune, şi punctual pentru judeţul Botoşani, atât din punct de vedere al stimulării investiţiilor, cât şi al creşterii numărului locurilor de muncă?”.

„Consider că raportul prezentat în interpelarea mea este extrem de îngrijorător pentru situaţia actuală a României. Mă refer îndeosebi la deteriorarea nivelului de trai al populaţiei, cu precădere în Regiunea Nord-Est, aflată, după cum spuneam, foarte mult în urma regiunilor Europei. Sunt în asentimentul cetățenilor de bună credință din județul Botoșani, care așteaptă și fapte, nu doar vorbe din partea actualului Guvern! În consecință, voi urmări modul în care Executivul își va respecta promisiunile făcute botoșănenilor, deoarece până acum nu am observat nimic concret, respectiv niciun proiect dus la îndeplinire”, a subliniat președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică.

 

One thought on “Senatorul PNL, Costel Șoptică: „Proiectele de dezvoltare ale Regiunii Nord-Est și ale județului Botoșani lipsesc cu desăvârșire din programul de guvernare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *