Doi pompieri trimişi în faţa Comisiei de disciplină după intervenţia la înecul de la Tudora

col cristian amarandeiConducerea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a deschis o anchetă internă în urma publicării unor imagini pe reţelele de socializare cu intervenţia, de duminică, la înecul de la Tudora.

like facebookCol Cristian Amarandei, şeful ISU a anunţat că un subofiţer şi un ofiţer vor fi judecaţi pe linie administrativă pentru modul cum au acţionat el caracterizând că au dat dovadă de lispă de omennie la manevrarea trupului neînsufleţit al tânărului, de 19 ani, înecat în Siret.

„Le mulţumim public celor care au prezentat situaţia de la faţa locului. Ne exprimăm companiunea şi regretul pentru pierderea suferită de familie. În ceea ce priveşte intervenţia, la 16.38 ISU a fost apelat prin 112 cu privire la dispariţia tânărului în apele râului Siret. O autospecială pentru descarcerare grea şi una pentru scanfandri s-au deplasat la faţa locului şi am solicitat sprijin de la ISU Suceava pentru a completa echipa de scafandri. Lansarea la apă a bărcii s-a făcut la 200 de m faţă de locul producerii evenimentului din cauza locului greu accesibil. În aproximativ 15 minute au identificat corpul victimei şi l-au transportat spre mal. Echipajul de la ambulanţă prezent la faţa locul au examinat vizual victima şi din ceea ce mi-au spus colegii au afirmat că deja persoana este decedată şi nu mai este cazul să aplice manevrele de resuscitare. Consider că este un mod greşit de abordare, întrucât în momentul extracţiei victimei trebuia aplicată procedura standard, respectiv manevrele de resuscitare şi ulterior să se declare decesul, dacă nu se răspundea la manevre. Din imaginele postate se vede că este lipsă de profesionalism şi de omenie până la urmă”, a declarat Cristian Amarandei.

3 thoughts on “Doi pompieri trimişi în faţa Comisiei de disciplină după intervenţia la înecul de la Tudora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *