Mobilizare la nivelul județului pentru vaccinarea copiilor împotriva rujeolei

dan slincu laura acatrinei dspInstituția Prefectului împreună cu Direcția de Sănătate Publică a declanșat o campanie de vaccinare împotriva rujeolei a copiilor din județul Botoșani. Prefectul Dan Șlincu a declarat că la nivelul județului s-a constituit o echipă mixtă formată din prefect, reprezentantul DSP, președinte sau vicepreședinte al CJ,  care se va ocupa de implementarea acestei măsuri. Asta după ce la nivelul județului s-au înregistrat cinci cazuri de rujeolă, iar pentru a șasea suspiciune se așteaptă confirmarea.

like facebookAu fost mobilizați și primarii din județ cărora le-am solicitat să identifice zonele vulnerabile în județ, zonele cu risc ridicat pentru apariția unei epidemii, zonele fără medici de familie sau comunități de romi. Ediliio vor colabora cu asistenții medicali comunitari și mediatorii sociali. DSP va mobiliza personalul propriu și va colabora cu toți medicii de familie pentru itensificarea campaniei de vaccinare”, a precizat Șlincu.

Directorul adjunct al DSP Botoșani, Laura Acatrinei, a declarat că vaccinarea la nivelul județului a fost efectuată la 80% dintre copii. În patru comune din județul Botoșani nu există medic de familie.

Am identificat care sunt zonele cu restanțe la vaccinare. În general este vorba de mediul urban: Botoșani, Dorohoi. Au început să se dispună măsuri în vederea recuperării la vaccinare a copiilor din acele zone. Noi avem neacoperit cu medic de familie patru comune. La Vorniceni există un medic și mai este loc de un post, la Broscăuți, se acoperă vaccinarea de un medic din Dorohoi, în Dimăcheni, la Adășeni și Manoleasa, care sunt acoperite de un medic de familie din alte localitate. Sunt multe refuzuri din partea părinților”, a declarat directorul ajunct al DSP Botoșani.

Specialiștii DSP spun că 2000 de doze de vaccin au fost distribuite luna aceasta în județ, din cele 3500 de doze primite.

 

 

One thought on “Mobilizare la nivelul județului pentru vaccinarea copiilor împotriva rujeolei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *