Liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar: Există categorii de personal pe care nu le-am regăsit în noua grilă de salarizare

iuliana nacuNemulțumiri în învățământ de la Legea salarizării unitare. Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani, a declarat că există o categorie de personal în învățământ care nu se regăsește în noua legea. Mai mult, susține liderul SIP, nemulțumiri sunt legate și de modalitatea de aplicare a sporurilor. Sindicaliștii din educație au solicitat discuții pe aceste teme cu reprezentanții ministerelor abilitate.

like facebook”S-au identificat o serie de probleme la Legea 153 din 2017 , la Legea de salarizare, care trebuie clarificate. Există categorii de personal pe care nu le-am regăsit în noua grilă. Este vorba de asistent social, asistent medical generalist și infirmieră de la școlile de învățământ special care nu apar în grilă. Sunt încadrate la noi ca și personal didactic auxiliar și trebuie să se vadă modalitatea în care pot fi salarizate”, a menționat Nacu.

În ceea ce privește sporurile, liderul SIP spune că acestea sunt aplicate la salariul de bază de anul trecut și nu la cel din anul acesta, fiind în acest caz o interpretare abuzivă a legii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *