Final de competiţie între pompierii din zona Moldovei. Vezi cine sunt câştigătorii!

pompieri concurs descarcerare (2)Competiţia de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat organizată de ISU Botoşani s-a finalizat miercuri.

Astfel, pompierii nemţeni şi suceveni au fost declaraţi câştigători şi vor reprezenta regiunea la faza naţională. Lupta pentru ocuparea primului loc pe podium a fost acerbă. Evaluatori au apreciat, atât îndemânarea, cât şi rapiditatea, dar şi respectarea cu stricteţe a tehnicilor şi procedurilor specifice.

 

Timp de două zile, concurenții și-au demonstrat cunoștințele, abilitățile și priceperea în stăpânirea tehnicilor și procedurilor pentru descarcerare și acordare a primului ajutor medical calificat.

pompieri concurs descarcerare (1)Competiția a avut două probe, respectiv „descarcerarea din vehicule” și „acordarea primului-ajutor calificat” și s-a desfășurat în parcarea Kaufland din municipiul Botoșani.

Evenimentul, primul de acest gen organizat în Botoşani, a atras un public numeros. Botoșănenii au avut posibilitatea să urmărească, în mod real, intervențiile pompierilor militari, atât pentru descarcerare, cât şi pentru acordare a primului ajutor medical calificat, în rezolvarea unor scenarii complexe și inedite.

 

pompieri concurs descarcerare (3)like facebookAtât la deschiderea competiției, cât și la festivitatea de premiere, alături de pompierii din Iași, Suceava, Bacău, Piatra Neamț, Vaslui și Botoșani, au fost prefectul județului, Constantin Dan Șlincu, vicepreședinții Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta și Constantin Liviu Toma, șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanții ai UPU – SMURD Botoșani și ai Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

Aproape 30.000 de botoșăneni au fost salvaţi de medicii, asistenţii şi paramedicii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Botoşani, în ultimii șase ani.

pompieri concurs descarcerare (4)În perioada analizată, pompierii botoșăneni au avut peste 150 de misiuni de descarcerare a unor persoane rămase captive în autovehiculele implicate în accidente rutiere.

Personalul medical care deserveşte ambulanţele SMURD (echipaje de prim ajutor şi echipajul de terapie intensivă mobilă) a avut în medie 14 intervenţii pe zi.

În acest an, în luna decembrie, se împlinesc șapte ani de când Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) este în slujba botoşănenilor.

 

 

One thought on “Final de competiţie între pompierii din zona Moldovei. Vezi cine sunt câştigătorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *