Procurori forţaţi printr-o hotărâre judecătorească să finalizeze o anchetă. În dosar este implicat un fost primar

judecatorPremieră în justiţia botoşăneană, după ce judecătorii le-au dat termen procurorilor să termine o anchetă. S-a întâmplat în cazul unui dosar penal deschis în 2015 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani de un fost primar. După aproape doi ani, Constantin Pitorac, fost primar al oraşului Flămânzi, a depus la instanţă o contestaţie privind durata anchetei. Judecătorii i-au dat câştig de cauză, în toamna anului trecut, şi au stabilit un termen de 90 de zile ca procurorii să termine ancheta, însă nu a fost respectat.

După 120 de zile, fostul primar a mai formulat o contestaţie ce a fost admisă,săptămâna trecută, din nou de Judecătoria Botoşani care a mai stabilit un termen de 90 de zile. Acum fost ales local spune că se va îndrepta împotriva statului român pentru a cere despăgubiri.

Dosarul penal priveşte infracţiuni de abuz în serviciu şi gestiune frauduloasă, iar suspecţii sunt un lichidator judiciar şi angajaţi ai unei bănci comerciale. Totul a început în 2015, când Constantin Pitorac s-a trezit cu un proces de insolvenţă deschis împotriva firmei sale, C&E CO SRL ce funizează servicii de televiziune. Fostul primar susţine că firma sa nu era în stare de insolvenţă, având disponibil în cont, însă Tribunalul Botoşani a dispus intrarea în insolvenţă.

El a contestat măsura la Curtea de Apel Suceava şi judecătorii suceveni i-au admis contestaţia anulând prima instanţă, numai că între timp administratorul judiciar a obţinut de la bancă schimbarea specimenului de semnătură şi după ce a publicat tabelul preliminar al creditorilor a distribuit sumele din cont, respectiv 150.000 de euro. În urma acestei tranzacţii administratorul şi-a însuşit un comision de 80.000 de lei.

Văzând că ancheta penală tergiversează, Constantin Pitorac a deschis şi o acţiune în civil în care îi cere administratorului judiciar înapoierea sumei de 150.000 de euro.

„Intenționez să deschid o acţiune şi la CEDO, împotriva statului român pentru tot ceea ce mi s-a întâmplat. Sunt în discuţii cu avocaţii mei pentru acest lucru”, a declarat Constantin Pitorac.

 

 

One thought on “Procurori forţaţi printr-o hotărâre judecătorească să finalizeze o anchetă. În dosar este implicat un fost primar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *