Noi razii ale Poliției! Amenzi importante date de oamenii legii

razie politie 14 septembrie 2011Poliţiştii din Botoșani au continuat, în săptămâna 25 – 31 mai,  acţiunile pentru prevenirea şi combaterea traficului, a prelucrării şi a comerţului ilicit cu ţigarete, produse din tutun, alcool şi alte produse accizabile şi contrafăcute.

Pe raza judeţului s-au desfăşurat peste 100 de acţiuni şi controale în pieţe, târguri, oboare, la unităţi comerciale şi au fost instituite filtre rutiere pe rutele de transport, fiind verificate aproape 1.000 de mijloace auto.

În urma activităților desfăşurate, au fost constatate 4 infracţiuni prevăzute de Codul Vamal.

În cadrul acţiunilor, au fost aplicate 345 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 169.000 de lei, dintre care 48 la Legea 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 49 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 217 la O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 31 pentru alte acte normative.

like facebookTotodată, au fost confiscate produse în valoare totală de peste 5.000 de lei.

De asemenea, miercuri,  poliţiştii rutieri, împreună cu cei specializaţi în investigarea criminalităţii economice şi reprezentanţi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Botoşani au acţionat pe linia verificării legalităţii transportului public de persoane în regim de taxi.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost oprite în trafic şi controlate peste 130 de vehicule.

În 19 cazuri, poliţiştii au constatat abateri de natură contravenţională, fiind aplicate sancţiuni cu amenzi în cuantum total de peste 12.000 lei.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au confiscat, în numerar, suma de 260 de lei şi au reţinut un certificat de înmatriculare.

 

loading...

Loading...

1 Comentariu

  1. CCC spune:

    Confiscat suma de 260 de lei pentru ce?? Ca si-a luat omu’ bani la el sa aiba pentru rest,da??? Cat de cretini sa fiti??? Ce lege e asta ca trebuie justificat fiecare leu din buzunar??? Dar omu’ ala oare ieri n-a muncit??? Alaltaieri n-a muncit?? Sunteti prosti gramada.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*