FOTO Rezultate de excepție la Colegiul Național “A. T. Laurian”. Un elev s-a calificat Balcaniada de Matematică

tudor cardas laurianPentru prima dată în județul Botoșani, un elev de clasa a VIII a s-a calificat în lotul restrâns  al României la matematică, format doar din 6 elevi . Este vorba de elevul Tudor–Darius Cardaș, pregătit de profesoara Tomiță Liliana, ambii de la Colegiul Laurian!

Elevul Tudor-Darius Cardaș, premiat și medaliat cu aur în ultimele două ediții ale Olimpiadei Naționale de Matematică, s-a calificat anul acesta, în aprilie, în lotul lărgit al României. Ulterior, în urma susținerii a 5 examene de baraj, elevul Laurianului și-a demonstrat din nou calitățile de învingător. Astfel, rezultatele excepționale ale elevului Tudor-Darius Cardaș  sunt astăzi completate de  calificarea la competiția internațională la cel mai înalt nivel pentru categoria de vârstă juniori, respectiv Junior Balkan Mathematical Olympiad 2017 . Profesorul îndrumător este Liliana Tomiță, care se ocupă exemplar de pregătirea elevului Cardaș din clasa a V-a, și care a avut și până acum rezultate remarcabile în pregătirea elevilor, atât la clasă cât și la olimpiade și concursuri.

Competiția va avea loc la sfârșitul lunii iunie în Bulgaria, la Varna , cu reprezentanți din 13 țări,  din Albania, Bosnia- Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Turcia, Franța și Kazahstan, potrivit reprezentanților Colegiului Național ”A.T.Laurian”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *