Construcția unei școli private, contestată de vecini. Află cine și unde o construiește!

scoala postliceala longinus enescu botosani- cladire fundatia vasile alecsandri iasiConstrucția unei școli private în municipiul Botoșani a fost contestată de vecini. Este vorba de spațiul unei școli postliceale pe strada IC Brătianu, nr. 33, deținut de Fundația Vasile Alecsandri din Iași.

Fundația respectivă patronează Școala postliceală sanitară „Longinus Enescu”, iar acum vrea să își construiască propriul sediu pe terenul pe care se află în prezent o casă abandonată de mai mulți ani.

like facebookVecinii de pe IC Brătianu sunt nemulțumiți de intenția fundației de a construi în zonă.

scoala postliceala longinus enescu botosani- cladire fundatia vasile alecsandri iasiPe de o parte, ei critică distanța față de clădirile din imediata apropiere, în condițiile în care regimul de înălțime al imobilului este P + 2, ceea ce, spun ei, le-ar reduce puternic luminozitatea, iar pe de altă parte lipsa locurilor de parcare, care ar putea fi o problemă în condițiile numărului mare de elevi și cadre didactice.

Vecinii au notificat Primăria Botoșani să nu emită autorizație de construție pentru noua Școală postliceală sanitară „Longinus Enescu”, ei amenințând că, dacă acest lucru se va întâmpla, vor contesta în instanță actul emis de municipalitate.

One thought on “Construcția unei școli private, contestată de vecini. Află cine și unde o construiește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *