Liderul LSI : Vor fi probleme cu locurile de muncă și anul acesta pe anumite catedre

sedinta publica titularizareProfesorii botoșăneni își vor găsi tot mai greu catedre, din cauza scăderii populației școlare. Sindicaliștii din învățământ spun că și anul acesta vor fi cadre didactice care se vor titulariza cu note mari, dar care nu-și vor găsi posturi. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, susține că cele mai deficitare discipline la ora actuală, la nivelul județului Botoșani, din punct de vedere al numărului de catedre, sunt la biologie, geogarafie, istorie, chimie, fizică și chiar la limba și literatura română.
like facebook„Sunt discipline pentru care există un singur post. Problema locurilor de muncă pe anumite catedre vine din modificări ale planului cadru de învățământ, anumite discipline nu mai au două ore, ci o oră, prin reducerea numărului de copii, scăderea numărului de copii este alarmantă și în special în mediul rural. Lucrurile vor fi la nivel maxim în perioada următoare. Dacă într-un an s-au născut trei copii într-un sat ce va fi în viitor? Vor fi sigur probleme și anul acesta, după concursul de titularizare. Nu putem spune că toți absolvenții de facultate pe un anumit profil vor fi angajați în învățământ deși anumite specializări nu le oferă foarte multe alternative. Se pune problema și adaptării ofertei de școlarizare din învățământul superior la cerința pieței. Este păcat să constați că vin colegi pregătiți foarte bine, cu note foate mari și nu poți să îi oferi nimic„, a precizat liderul LSI Botoșani.
El spune că în cazul în care un candidat cu notă mare la titularizare nu prinde un post, acesta poate fi suplinitor, dar trebuie să dea din nou o testare.

 

loading...

Loading...

Lăsați un comentariu

*