Peste 600 de botoșăneni puși la plata taxei de salubrizare, în urma unor controale ale Primăriei

maturatori-gunoieriPeste 600 de botoșăneni care locuiesc la bloc nu erau luați în evidențe pentru plata taxei de salubrizare. Situația a fost descoperită de Primăria Botoșani, în urma unei verificări încrucișate a situației din baza de date a Direcției de Impozite și Taxe Locale cu cea existentă la nivelul asociațiilor de proprietari.
Controalele au avut loc după ce Primăria a ajuns să înregistreze datorii către societatea Urban Serv și asta pentru că o parte din botoșăneni nu a declarat numărul real al persoanelor care locuiesc în apartament. 
like facebookPână la data de 24 aprilie s-a realizat o verificare încrucișată a numărului de persoane declarate la asociațiile de proprietari cu numărul de persoane declarate la taxa de salubrizare la un număr de 30 de asociații de proprietari. S-au depus declarații suplimentare pentru un număr de 668 de persoane și s-au înregistrat datorii suplimentare în valoare de 190.818 lei, din care 103.444 lei debite și majorări de întârziere aferente anilor precedenți și 83.374 lei debite aferente anului curent. Din diferența calculată în plus la taxa de salubrizare în urma depunerii declarațiilor de impunere suplimentare s-a încasat din restanță și pe anul curent 120.096 lei. Din persoanele care au fost identificate fiind neplătitoare la această taxă de salubrizare s-au făcut declarații de impunere și pe perioada din urmă„, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.
El spune că verificări vor fi făcute la toate cele 100 de asociații de proprietari din municipiul Botoșani.
Suntem constrânși de păstrarea unei rigurozități în ceea ce privește taxa de salubrizare ținând cont de deschiderea depozitului de la Stăuceni, de noile reglementări cu taxa de mediu impusă prin OUG și am ajuns la această măsură în urma căreia am obținut rezultate foarte bune. O înregistrare mai riguroasă poate duce și la o scădere a taxei de salubrizare atunci când mărim baza de impozitare„, a adăugat Cosmin Andrei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *