Război intern în PNL, cu o zi înainte de alegeri. Flutur: Sunt bilețele pregătite să nu se încurce delegații, ca domnii să-și perpetueze puterea în partid. Se luptă pentru orice vot

catalin flutur, primar municipiul BotosaniRăzboi în interiorul PNL Botoșani, chiar cu o zi înainte de alegerile pentru funcția de președinte al partidului. Fostul lider Cătălin Flutur a criticat, vineri, atitudinea unor colegi din PNL și l-a atacat pe Costel Șoptică, candidat la președinția partidului. Flutur consideră că Costel Șoptică ar fi trebuit să facă un pas în spate după eșecul alegerilor din decembrie și nicidecum să candideze pentru cea mai importantă funcție în partid. El a spus totodată că există o luptă accerbă ”pentru orice vot” și că deja în una din taberele conturate, cea a lui Șoptică, s-au împărțit bilelețe cu candidații care trebuiesc votați.

like facebookAți văzut ce s-a întâmplat din 2014 până în 2017, de la fuziunea celor două partide. Au fost bătălii pe care le-am dus împreună, poate unii mai interesați, alții mai puțin interesați și constat că pentru alegerile de mâine (nr. sâmbătă) există un foarte mare interes, și când vorbesc de interes deja clar am văzut două tabere. Îmi pare rău că o parte din colegii mei nu au înțeles că nu sunt veșnici într-un partid. Eu am știut să îmi asum în iarnă, după pierderea alegerilor parlamentare, eșecul și aș putea să iau pe mine toată vină, cu toate că nu a fost doar vina mea, ci a fost vina întregii echipe pentru rezultate. Cu toate că rezultatele obținute de noi au fost bune, comparativ cu cele din țară. Dar a fost un eșec și mi-am asumat lucrul acesta. Am sperat că o parte din colegii mei din țară, președinți de filiale să înțeleagă că electoratul poate își dorește altceva acum și m-am gândit că și o parte din colegii din Botoșani, care se cred senatori de drept, vor înțelege acest lucru și se vor retrage ca să lăsăm și pe alții poate mai plini de entuziasm, poate cu alte idei în a gestiona politicul, în a manmageria situația în partid, lucru care nu s-a întâmplat defel. Mai nou, am constatat că este un așa fel de cartel făcut din toți foștii parlamentari PNL ai județului, domnul Șoptică, domnul Gireadă, domnul Roman, domnul Grigoraș. Ei toți sunt într-o echipă, candidează într-o echipă, ceea ce nu mi se pare că este chiar foarte corect, fiecare cu sferea lui de influență. Tot au o mare problemă, și așa unindu-se toți, nu știu ce rezultate au avut pentru județ, a spus Cătălin Flutur.

Fostul lider al PNL cere celor peste 400 de delegați care vor veni la Conbferința județeană să analizeze foarte bine situația și să voteze nu cumn li se spune, ci să voteze cu cine consideră ei că e mai bine pentru partid.

Sunt bilețele pregătite să nu se încurce delegații, ca domnii să-și perpetueze puterea în partid. Eu îi rog pe delegații care vin la conferința de mâine să analizeze foarte bine situația, să înțeleagă ce s-a întâmplat acum în Franța, unde dreapta și stânga politică au pierdut amândouă. A venit un partid nou și sperăm ca acest partid proeuropean să câștige în fața naționaliștilor. Dar opricând, dacă nu o să avem și nu o să înțelegem că trebuie o schimbare în conducerea partidului și în a manageria politic acest partid, putem să avem o soartă chiar mai rea decât în 2017. De asta îi voi ruga pe delegații care vin, să voteze nu cum li se spune, ci să voteze cu cine consideră ei că e mai bine pentru acest partid”, a mai spus Floutur.

Acesta și-a anunțat susținerea pentru Cristian Achiței, care, spune Flutur, ar putea să aducă o altă gândire în partid și un alt mod de a face politică, pentru că este și bine organizat. Criticile lui Flutur nu s-au oprit aici. El a spus că nu înțelege cum un fost senator care a candidat în iarnă pe listele unui partid, făcând referire la Corneliou Popescu, are drept de vot în PNL.

Cum a devenit dintr-o dată membru PNL. Când și-a plătit cotizația. Se luptă pentru orice vot. Ar trebui ca în seara asta fiecare să se gândească binme ce are de făcutNu înțeleg cum se dorește unitate când un fost deputat, care este pe această listuță, spunea la un moment dat că dacă nu iese cine trebuie el își ia nu știu câți oameni și pleacă”, a adăugat Flutur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *