Senatorul PNL Costel Şoptică a solicitat ministrului de Interne o anchetă riguroasă în cazul incendiilor transformatoarelor electrice din municipiul Botoşani

transformator ars- pompieri- botosani„Este necesar ca botoşănenii afectaţi să fie despăgubiţi”, consideră liderul interimar al PNL Botoşani. Preşedintele interimar al PNL Botoşani, senatorul Costel Şoptică, a cerut o anchetă detaliată a autorităţilor abilitate, în vederea stabilirii cauzelor incendiilor transformatoarelor electrice din municipiul Botoşani, de la sfârşitul săptămânii trecute. În acest sens, Şoptică s-a adresat oficial, printr-o interpelare parlamentară, ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan: „Municipiul Botoşani s-a confruntat la sfârşitul săptămânii trecute cu o situaţie de urgenţă, după ce trei transformatoare electrice au fost cuprinse de incendii, din cauze necunoscute. Curios a fost faptul că incendiile au avut loc simultan în mai multe zone din oraş, echipamentele electrice fiind distruse de flăcări. Unul dintre incendii a survenit chiar într-o staţie de transformare a furnizorului de electricitate, iar altul în curtea Serviciului Poliţiei Rutiere, un autoturism fiind distrus în totalitate de flăcările puternice”.

like facebookÎn intervenţia sa, parlamentarul liberal a mai menţionat că pompierii militari au acţionat peste 24 de ore pentru limitarea efectelor incendiilor, iar în urma acestora furnizarea energiei electrice a fost întreruptă în mai multe zone din municipiul Botoşani.

În finalul documentului trimis conducerii MAI, Costel Şoptică a adresat mai multe întrebări ministrului Carmen Dan: „1. În ce stadiu este ancheta dispusă în cazul incendiilor transformatoarelor electrice din Botoşani?; 2. Aveau posturile de transformare respective documente de autorizare şi funcţionare conform normelor legale?; 3. Care sunt prejudiciile constatate din punctul de vedere al contaminării mediului din zonele afectate?”

„Responsabilii judeţeni din domeniul situaţiilor de urgenţă au stabilit că în urma incendiilor există riscul de contaminare a mediului. Conducerea Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu a solicitat distribuitorului de energie electrică măsuri de protecţie după ce dintr-un transformator afectat de incendiu s-a scurs o cantitate însemnată de ulei. În acest context, consider că se impune declanşarea unei anchete riguroase, pentru a se stabili adevăratele cauze ale acestor incendii, dar şi în vederea despăgubirii botoşănenilor afectaţi de situaţiile respective”, a punctat senatorul Costel Şoptică.

 

 

 

One thought on “Senatorul PNL Costel Şoptică a solicitat ministrului de Interne o anchetă riguroasă în cazul incendiilor transformatoarelor electrice din municipiul Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *