Spitalul Județean cumpără două aparate de detectare a venelor la copii

spitalul judetean mavromati botosaniSpitalul Județean ”Mavromati” vrea să achiziționeze cel puțin două aparate pentru detectarea venelor la copii. Aparatele vor fi cumpărate pentru Secția de Pediatrie, respectiv Secția de Obstetrică și Ginecologie a spitalului, fie cu fonduri de la Ministerul Sănătății, fie cu fonduri proprii.

În situația în care nu vom obține fonduri de la Ministerul Sănătății, aceste dispozitive vor fi achiziționate din fonduri proprii în trimestrul III sau IV al acesttui an. Un aparat costă în jur de 4000-5000 euro. În spital este un aparat dat în probe”, a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

like facebookAparatura specială pentru identificarea venelor va fi luată și urmare a unui incident care a avut loc în urmă cu câteva luni la Secția Pediatrie, când un părinte a acuzat cadrele medicale că i-au maltratat copilul în timpul unei banale intervenții medicale. Copilul a trebuit să suporte 15 înţepături la mâini şi picioare pentru că personalul medical nu îi găseau venele pentru a pune un flexor.

 

One thought on “Spitalul Județean cumpără două aparate de detectare a venelor la copii

  1. Un dezinfectant, care sa nu irite ochii si caile respiratorii ,cand se va cumpara? Sau mai trebuie sa moara careva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *