(Galerie foto) Earth Hour, marcată de zeci de voluntari la Botoțani, cu baloane și-n acorduri de chitară

earth hour-3Piata Revolutiei a fost cufundata intr-o mare de intuneric sambata seara, timp de o ora, in prezenta a catorva zeci de voluntari invitati de municipalitatea botosaneana sa marcheze pentru al optulea an cea mai mare actiune de mediu, adica Earth Hour. Au fost prezenti voluntari de la Cercul de mediu, de la ziarul Buzz, tinerii cantareti pregatiti de profesorul Ludvic Schibinschi, de la Europe Direct Botosani, dar si cativa elevi de la Scoala nr. 11 alaturi de profesorii lor.

Desi anul acesta activitatea nu s-a mai bazat ca in  anii trecuti pe lumanari, cativa elevi de la Scoala nr. 11 au realizat din cateva candelute rosii cifra 11. Membrii cercului de mediu de la Palatul copiilor au venit cu pancarte pe care au scris tot felul de mesaje pentru salvarea planetei. earth hour-7Reprezentantii Centrului Europe Direct Botosani au impartit baloane albastre copiilor prezenti iar copiii le-au luminat cu ajutorul lanternelor de la telefoanele mobile creand astfel o atmosfera feerica.

Atmosfera a fost foarte bine intretinuta de profesorul Ludvic Schibinschi si tinerii pe care ii pregateste la chitara, la Palatul Copiilor. Acestia au cantat cu toti cei prezenti cantece ostasesti, multi ani traiasca, dar si diferite refrene cunoscute din muzica folk. Actiunea a fost una antrenanta care s-a incheiat cu bucuria copiilor prezenti antrenati de jocul cu baloane.

Timp de o ora luminile la Primaria Botosani, Institutia Prefectului si Consiliul Judetean au fost stinse astfel ca intreaga zona a fost cuprinsa de intuneric. Acesta este de altfel un simbol al acestei ore dedicate pamantului. Cei care au initiat aceasa ora sustin ca ora pamantului este de fapt un punct de plecare in a constientiza ca trebuie sa fim mai atenti cu risipa pe care o facem in ceea ce priveste consumul de curent electric si nu numai.

2 thoughts on “(Galerie foto) Earth Hour, marcată de zeci de voluntari la Botoțani, cu baloane și-n acorduri de chitară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *