O cunoscută firmă de transport, acuzată că a decontat ilegal tichete pentru veterani. Prejudiciul: 1,5 milioane de lei

Autogara TransdorNeregulile cu biletele de călătorie gratuite oferite pensionarilor şi urmaşilor veteranilor de război revin în plin plan. Finanţiştii au descoperit nereguli la societatea Lorion, care activează cu sub brandul Trans Dor, şi i-au imputat 1,5 milioane de lei.

Firma a fost supusă, la sfârşitul anului trecut, unei inspecţii fiscale şi s-a descoperit că în perioada 2012-2014 a solicitat la decontare bilete gratuite pentru curse interjudeţene în valoare de peste un milion de lei, iar penalităţile şi accesoriile au făcut ca suma să mai crească cu 50%.

like facebookIniţial, Fiscul îşi dăduse avizul de principiu pentru decontarea biletelor, însă un control al Camerei de Conturi a făcut ca activitatea de control să fie preluat de un alt compartiment de inspecţie şi atunci i-a fost imputată societăţii suma menţionată.

Firma a contestat în instanţă actul întocmit de fisc şi susţine că a respectat normele legale la decontarea tichetelor de călătorie.

Vasile Doroftei, patronul societăţii Lorion, are o condamnare de un an cu suspendare pentru fapte asemănătoare fiind obligată să plătească bugetul statului 73.000 de lei.

 

One thought on “O cunoscută firmă de transport, acuzată că a decontat ilegal tichete pentru veterani. Prejudiciul: 1,5 milioane de lei

  1. Statul produce coruptie prin acest sistem de bilete data sub această forma! pensionarul să primeasca bani sa plateasca el biletul,
    STATUL ESTE PRODUCATOR DE CORUPTIE IN ACASTĂ FORMĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *