Firmă de transport persoane amendată de inspectorii de muncă

itm (2)Un transportator din Botoșani a primit o amendă de 4000 lei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru încălcarea normelor în  domeniul sănătate și securitate în muncă. Inspectorii de muncă au efectuat luna trecută un control și au amendat o firmă de transport persoane pentru neasigurarea materialelor necesare informării şi instruirii lucrătorilor și pentru neefectuarea examenului medical periodic în cazul salariaților.

Inspectorii de muncă au  efectuat  controale, în luna ianuarie,  la  74  agenţi economici, fiind constatate 160 neconformitati  şi  dispuse  165  măsuri. Au fost aplicate  160 sancţiuni  contravenţionale din care 159  avertismente şi o amendă în valoare de 4000 lei.

like facebookLipsa evaluării riscurilor de accidentare şi îmbolnavire profesională, neinstruirea lucrătorilor la angajare. lipsa planul de prevenire şi protecţie, neasigurarea efectuării examenului medical la angajarea lucrătorilor şi a examenului medical periodic, lipsa certificatului constatator care să ateste autorizarea funcţionării din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă au fost deficiențele constatate în control. Inspectorii de muncă au mai constatat că în unele cazuri, accidentele de muncă nu au fost anunțate de angajatori.

În luna ianuarie, cinci salariați au suferit accidente de muncă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *