Erori apărute în calculul salariilor cadrelor didactice, după majorarea din ianuarie

profesori cancelarieNemulțumiri în sistemul de învățământ botoșănean de la mărirea salarială din luna ianuarie. Reprezentanții Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani susțin că sporurile au fost aplicate la salariile de bază din luna decembrie și nu la cele majorate în ianuarie, așa cum era normal. Ei au sesizat Federația ”Spiru haret” și au solicitat corectarea inadvertențelor apărute.

like facebook”În momentul apariţiei variantei de program de salarizare din edu.sal,  în şcoli s-au sesizat neconcordanţe între ceea ce ar fi trebuit să fie şi ceea ce este, vizavi de anumite sporuri. Gradaţia de merit, de exemplu, se aplica ca procent la salariul din decembrie şi nu cel din ianuarie. La nivel de ţară s-au sesizat nereguli și la sporul de doctor. Sporurile sunt ca procente de salariul de bază. În program s-a luat în calcul salariul din decembrie și nu cel majorat din ianuarie. Au aplicat sporurile la salariul nemajorat și nu e normal”, a menționat Iuliana Nacu, liderul SIP Botoșani.

Sindicaliștii din educație au cerut Ministerului Educației corectarea erorilor. Salariile cadrelor didactice au fost majorate în luna ianuarie 2017 cu 15%, iar a personalului nedicatic cu 20%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *