FOTO Protest spontan al grefierilor de la Tribunalul şi Judecătoria Botoşani

protest grefieri tribunal botosani1Grefierii de la Tribunalul şi Judecătoria Botoşani au intrat, luni, într-un protest spontan solidarizându-se astfel cu ceilalţi colegi din ţară ce au început protestele de săptămâna trecută.

like facebookGrefierii sunt nemulţumiţi de salarizarea unitară, de lipsa de personal, condiţiile de muncă şi orele suplimentare ce nu sunt remunerate sau compensate cu libere. Grefierii au întrerupt activitatea între orele 12 şi 13, însă au asigurat urgenţele.

protest grefieri tribunal botosani1„Ne aflăm într-un protest. Sunt revendicările pe care le solicită şi colegii noştri de la Bucureşti, care începând din data de 25 ianuarie au ieşit în faţa instanţelor ca să solicite aplicarea deciziei Curţii Constituţionale, o salarizare unitară pentru că există foarte mari diferenţe chiar între grefierii care au aceeaşi treaptă şi acelaşi grad. În al doilea rând noi ca şi grefieri nu avem o normare a muncii. Fiecare grefier ştie ora la care vine la serviciu, dar nu ştie niciodată ora la care va pleca. Orele suplimentare nu se plătesc şi ca să recuperăm acele ore nu se poate din cauza lipsei de personal. Odată cu schimbarea noilor coduri, deşi s-a promis că vor fi suplimentat schemele de personal, nici până la ora aceasta nu s-a rezolvat această problemă. Sălile de judecată, pe care colegii noştri de la penal ar avea nevoie, nu sunt şi nu avem condiţiile necesare. Se lucrează cu aparatură veche, iar în ceea ce priveşte starea de sănătate a colegilor noştri, devine din ce în ce mai precară. În statistici se poate observa că în rândul grefierilor este cea mai mare rată a mortalităţii prin surmenaj”, a declarat Carmen Bucatariu, grefier de şedinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *