Poprire pe pensie pentru o datorie uriașă la ANAF. Debitul va fi stins în …2054 de ani

top salarii- bani multiUn botoşănean ar avea nevoie de peste 2000 de ani ca să scăpe de o datorie la ANAF. Pensionarul, în vârstă de 68 de ani, trebuie să restituie statului o datorie de nu mai puțin de 9,9 milioane lei, iar ANAF-ul a cerut Casei Județene de Pensii poprire pe pensie. Cum venitul botoșăneanului depășește puțin 1000 lei, Casa Județeană de Pensii îi reține o treime din pensie, adică 345 lei lunar.

Persoana fizică este debitoare la ANAF. În titlul executoriu nu se explică absolut nimic. Spune că este în solidar debitor la ANAF, posibil datoriile să fie făcute din activități comerciale”, a menționat Ioan Buzilă, director executiv interimar la CJP Botoșani.

like facebookDatoria cu siguranţă nu va fi acoperită în acest caz. La nivelul județului Botoșani existau, la 1 ianuarie 2017, 3.695 de popriri pe pensii. Suma totală care ar trebui reținută de CJP Botoșani de la toți debitorii se ridică la peste 95 milioane lei, iar suma lunară reținută este 340.000 lei.

Printre instituţiile care au mai trimis adrese de popriri se numără cooperative de credit, primării, administraţii financiare publice, CAR pensionari, asociaţii de proprietari, executori judecărorești şi bănci.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *