Un martor cheie din dosarul de corupţie al lui Ţurcanu denunţă înţelegerea dintre fostul preşedinte al CJ şi omul de afaceri Marcel Bârsan

turcanu-florin-la-procesMarţi a avut, la Tribunalul Botoşani, un nou termen al dosarului în care este judecat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu şi socrul său, Aristomel Anuşca. La acest termen de judecată a fost audiat un martor cheie, Elisei Grigoreanu, cumnatul lui Marcel Bârsan(denunţător în dosar) şi administrator al firmei Paltinul SRL.

Firma lui Grigoreanu a construit casa lui Aristomel Anuşcă fiind folosită ca paravan, potrivit procurorilor, în înţelegerea dintre Marcel Bârsan, patronul Cornell s Floor şi Florin Ţurcanu.

Cumnatul lui Bârsan a povestit în faţa instanţei că Aristomel Anuşcă a venit la el şi a încheiat un contract pentru construcţia locuinţei, însă ulterior a aflat de la cumnatul său că acesta îl trimisese. De asemenea a mai aflat de înţelegerea dintre Marcel Bârsan şi Florin Ţurcanu privind atribuirea unor contracte, în schimbul construcţiei,

Martorul a susţinut că a furnizat doar o parte din materialele necesare construcţiei şi şi-a pus şi un adaos, câştigând aproximativ 7000 de lei. S-a înţeles cu plata la 60 de zile, însă au mai fost şi întârzieri. La un moment dat Marcel Bârsan i s-a plâns că vrea să renunţe la lucrare pentru că preşedintele Consiliului Judeţean nu-şi onorase promisiunea.

like facebookÎn cadrul dosarului Florin Ţurcanu este acuzat că a pretins sume de bani şi materiale de construcţii de la omul de afaceri Marcel Bârsan pentru construcţia unei case în zona Lebăda pe numele socrului său. În schimbul construcţiei omul de afaceri trebuia să primească mai multe contracte de la primării din judeţ precum şi de la CJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *