Cifre îngrijorătoare! 13 incendii în ultimele 24 de  ore. Frigul este de vină

incendiu-casa-iarna-pompieri-botosaniO femeie şi-a pierdut viaţa, alta a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, iar 11 familii s-au ales cu pagube materiale de peste 17.000 de lei, în urma a 13 incendii, toate izbucnite ca urmare a neglijenţei.

Evenimentele s-au produs în casele unor localnici din Zlătunoaia şi Stroeşti (comuna Lunca), Botoşani, Lozna, Cucuteni (comuna Durneşti), Sarata Basarab (comuna Hăneşti), Mănăstirea Doamnei (comuna Curteşti), Bădiuţi (oraşul Ştefăneşti), Darabani, Ringhileşti Deal (comuna Santa Mare), Horlăceni (comuna Şenfriceni), Ştiubieni şi Tudora.

like facebook  Cauzele care au generat incendiile sunt: lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile, jar căzut din sobă, amplasare necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloacele de încălzire, coş de fum necurăţat sau neprotejat termic faţă de materiale combustibile, precum şi aparat de gătit nesupravegheat.

Pentru stingerea celor 13 incendii şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 128 de pompieri militari şi voluntari, dar şi cetăţeni.

S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 770.000 lei.

Nouă dintre incendii au fost generate de coşurile de fum necurăţate sau neprotejate faţă de materialele combustibile.

Pe lângă misiunile de stingere a incendiilor şi de acordare a primului ajutor medical calificat, pompierii botoşăneni au mai desfăşurat peste 20 de misiuni de asigurare a măsurilor PSI la protestul de la Corni, dar şi de monitorizare a drumurilor naţionale şi judeţene, precum şi activităţi de recunoaştere în teren şi acţiuni de educare  preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *