Noi razii ale polițiștilor botoșăneni. Cinci minori dați dispăruți au fost identificați și mai multe persoane date în urmărire

politiePoliţiştii botoşăneni desfăşoară periodic activităţi de clarificare a situaţiei persoanelor urmărite la nivel naţional şi internaţional, care se sustrag arestării preventive, executării pedepsei închisorii sau faţă de care au fost emise mandate europene de arestare la solicitarea altor state.

like facebookAstfel, în perioada 12 – 28 decembrie, poliţiştii cu astfel de competenţe, din cadrul I.P.J. Botoşani, au organizat şi executat o acţiune pe raza judeţului Botoşani, în vederea depistării persoanelor urmărite în temeiul legii şi punerea în executare a mandatelor și sentințelor penale primite de la organele judiciare.

La acţiune au participat 30 de polițiști. Aceştia au desfăşurat activităţi specifice, în urma cărora au fost puse în executare 7 mandate de executare a pedepsei cu închisoare, 2 mandate de arestare preventivă şi 6 sentinţe penale.

În aceeaşi perioadă, au fost depistate patru persoane urmărite la nivel naţional şi internaţional şi au fost identificaţi 5 minori dispăruţi.

De asemenea, la data de 28 decembrie, la nivelul judeţului Botoşani, a fost iniţiată o acţiune pentru prevenirea şi descoperirea faptelor de natură penală, pentru prevenirea victimizării persoanelor vulnerabile şi identificarea infractorilor din alte judeţe care comit infracţiuni pe raza judeţului Botoşani.

La acţiune au participat 65 de poliţişti. Poliţiştii au legitimat peste 200 de persoane şi au  controlat în trafic peste 300 de autovehicule. Totodată, au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 6045 lei, potrivit unui comunicat al IPJ Botosani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *