Cupa Internațională de Qwankido, la Botoșani

cupa-botosani-2015Sala Polivalentă ”Elisabeta Lipă” Botoșani va găzdui, în zilele de 3- 4 decembrie 2016, cea de-a III-a ediție a Cupei Internaționale Botosani de Qwankido, competiție de arte marțiale pentru copii și juniori. Concursul este organizat de Asociația Județeană de Arte Marțiale, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoșani și Cluburile Sportive Dao Botoșani și Sinh Dau Botoșani și constă în probe de tehnică – Thao Quyen, tehnici de arme tradiționale – Co Vo Dao, precum și luptă competițională – Song Dau.

like facebook,,Orice competiție pentru copii este importantă, deoarece reprezintă un mijloc de verificare a pregătirii tehnice, a rezistenței la stres, o luptă cu emoțiile, dar și o ocazie de dezvoltare personală și de manifestare a atitudinii de fair-play față de partenerul sportiv. Iar practicarea artelor marțiale aduce numeroase beneficii: curaj, stăpânire de sine, perseverență, disciplină, încredere în sine, concentrare și energie,, a declarat Eugen Turcanu centura neagra 3 Dang, coordonator tehnic pentru judetul Botosani.

La această manifestare s-au înscris sportivi de la 22 de cluburi de Qwankido din România, din orașele Botoșani, Roman, Suceava, București, Moinești, Iași, Pașcani, Bacău, Rădăuți, Fălticeni, Constanța, precum si din Republica Moldova, însumând peste 500 de sportivi cu vârsta cuprinsă între 4 și 17 ani. E un eveniment de mare amploare, 103 echipe vor concura sâmbătă la proba de luptă, 34 duminică, 430 sportivi la probele tehnice sâmbătă și duminică și vor fi implicați și 40 de arbitri.

Accesul publicului este gratuit.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *