Primarul Flutur, către directorul Eltrans: De ce porniți tramvaiul la ora 5 dimineața? Nu merge nimeni cu el

catalin-fluturPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a cerut managerului societății Eltrans eficientizarea activității și obținerea de venituri proprii. Edilul municipiului Botoșani a spus că societatea primește o subvenție semnificativă de la bugetul local, însă conducerea societății nu a luat nicio măsură pentru eficientizarea activității. Potrivit lui Flutur, în 2012, atunci când a plecat din Primăria Botoșani, subvenția pe care o aloca municipalitatea pentru transportul public local era de 1,6 milioane lei, pentru ca în 2016 să constate că subvenția alocată de primărie este de 5 milioane lei.

like facebookAm înțeles că s-au extins abonamentele pentru diverse categorii, au mai mărit niște prețuri, dar ei trăiesc doar din această subvenție. Din noianul de subvenții pe care îl suportăm, undeva la 30 milioane venituri proprii , 5 milioane se duc pe subvenția pe transportul local, la Eltrans și Microbuzul, iar ei nu au luat nicio măsură până acum de eficientizare a activității de acolo”, a spus Flutur.

Primarul municipiului nu înțelege de ce tramvaiele Eltrans pornesc la ora 5 dimineața, din moment ce zona industrială nu mai are atât de mulți angajați. El spune că plecarea tramvaiului la ora 5 înseamnă cheltuieli cu energia electrică, dar și uzură la calea de rulare.

I-am întrebat și îi întreb și acum: de ce porniți tramvaiul la ora 5 dimineața, că nu merge nimeni cu el. De ce trezim tot orașul din zona căii de rulare a tramvaiului, pe Calea Națională și Primăverii, exact ca și cântatul cocoșilor. Așa tramvaiul trezește jumătate din oraș la ora 5, pentru că nu au fost în stare să facă un alt program, un alt program care ar diminua cheltuielile. Le-am cerut să eficientizeze activitatea, să-și facă venituri și să nu aștepte ca salariile de acolo să fie plătite din subvențiile de la primărie. Nu au luat măsuri de eficientizare”, a adăugat Flutur.

 

10 thoughts on “Primarul Flutur, către directorul Eltrans: De ce porniți tramvaiul la ora 5 dimineața? Nu merge nimeni cu el

  1. De ce să nu mai funcționeze tramvaiele la ora 5:00. Eu în fiecare dimineață la ora 5:30 mă duc alaturi de colegii mei cu tramvaiul la servici, avem abonament si e super ok. Mi se pare cam scump pretul unui bilet de doi lei, pentru cei care nu au abonament.

  2. Ar trebui desfiintat tramvaiul si inlocuit cu autobuze!!costurile de exploatare,infrastructura,depoul,etc sunt mult prea scumpe pentru Botosani!

  3. Pentru ca sunt si muncitorii in fabrici domnule Flutur care pleaca cu tramvaiul de ora 5….nu cu limuzina la amiaza cand li se scoala cucu. Porc ordinar…

  4. Porcii sa-si mute cotetul inafara orasului… sa nu mai fie deranjati de sarmanii ce merg la serviciu dimineața. Și așa sunt sclavi, să mai meargă și pe jos. Nu cumva să strice somnul bolfosului. Introduceti o alternativa tramvaielor, si noi ne-am saturat de ele, dar nu faceți săracii să sufere și mai mult.

  5. Da, sa fie DESFIINTAT tramvaiul. Eu la serviciu merg cu masina iarna, si vara pe jos. Au fost multe accidente din cauza sinelor de tramvai. Vai de capul lui tramvai. Eu nu ma pornesc ca toate confectionerele din Grivita la 4 dimineata.De ce nu au invatat carte?

  6. Treziți-vă la ora 5 să vedeți că tramvaiul este plin cu oameni care merg la serviciu,care de fapt sunt adevărații contribuabili,nu cei care merg la ora 8 la biroul primăriei.

  7. D le primar, spuneti de tranvaie, dar cine da autorizatie, la toti comerciantii de covoare, haine de blana, circuri, care la ora 14 -18 , nu conteaza,in timpul saptamanii sau sfarsitul saptamanii, cand lumea vrea sa se odihneasca, INCEP SA URLE PE STRAZI ???? Nu este inclus in deranjarea ordinii publice ????

  8. Decat sa puna intrebari idioate mai bine ar urca intr-un tramvai la ora 5.00 sa vada cati si cine merge la serviciu pt. a putea plati taxe si impozite locale pentru proiectele megalomanice propuse de alesii locali. Aprobarea gratuitatilor totale pentru pensionari si asistati social ( rromi ) au fost aprobate tot de CL. Asa ca dl. Flutur incercati sa va treziti inainte de a deschide ochii orasul si sa va culcati dupa ce se stinge lumina in oras pentru a vedea problemele reale ale comunitatii. Altfel aceleasi rezultate ca primar le-ar avea si unul cu 2 clase care doarme si mananca doar cat e ziua de lunga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *