Fondurile primite pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații reprezintă 30% din necesar, susține președintele CJ

drum inundat1Banii alocați de Guvern pentru refacerea infrastructurii locale distruse de calamitățile naturale reprezintă doar 30% din necesar, a declarat președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți. Guvernul a alocat miercuri, printr-o hotărâre, suma de 7,043 milioane de lei judeţului Botoşani.

Fondurile sunt destinate refacerii infrastructurii hidrotehnice, terasamentelor și malurilor de apărare, structurii drumurilor județene, comunale, a podurilor, podețelor și digurilor din localitățile afectate de inundațiile și alunecările de teren produse în acest an.

like facebookVor primi bani primăriile care au depus documentații, inclusiv Consiliul Județean. Față de sumele care au fost trimise, s-a acordat doar 30% din necesar. Sunt buni și acești bani, pentru că putem să mai reparăm din drumurile județe, iar UAT-urile din drumurile comunale”, a menționat Macaleți.

Președintele CJ susține că se va interveni pe zona Oneaga, unde o porțiune de drum a fost distrus de apă. Fondurile primite vor trebui cheltuite până la sfârșitul anului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *