Jandarmii iau măsuri pentru ca protestatarii de la Havârna să nu blocheze drumul judeţean DJ 293

masina jandarmiOrdinea şi liniştea publică la marşul auto de protest, organizat sâmbătă, 30 iulie a.c., între orele 09.30 – 14.00, în localităţile Havîrna şi George Enescu din judeţul Botoşani, va fi asigurată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani, în cooperare cu lucrători de poliţie.

Oamenii legii vor lua măsurile legale necesare pentru desfăşurarea în condiţii normale a manifestării de protest şi a circulaţiei rutiere pe D.E. 293, conform prevederilor legii nr.60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

like facebookJandarmeria Botoşani recomandă participanşilor să respecte orele de desfăşurare şi traseul de deplasare stabilit, indicaţiile forţelor de ordine şi să nu participe la această manifestare în stare de ebrietate ori să consume băuturi alcoolice pe durata desfășurării acesteia.

Conform prevederilor legale, organizatorul adunării publice este obligat să ia măsuri pentru interzicerea participării persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice sau care se află sub influenţa acestora şi să îi îndepărteze pe cei care, prin modul de manifestare, tulbură ordinea şi liniştea publică.

Potrivit jandarmilor, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, opunerea cu violenţă faţă de organizatori, împuterniciţii acestora sau faţă de forţele de ordine ori împiedicarea lor de a-şi exercita atribuţiile legale privind asigurarea ordinii în desfăşurarea adunărilor publice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *