Suspiciune de fraudă sesizată de către Comisia Județeană de Evaluare Națională de la Botoșani. Vezi ce vizează ancheta!

mihaela huncaPoliția și Ministerul Cercetării au fost sesizate de Comisia Județeană de Evaluare Națională de la Botoșani cu privire la un posibil caz de fraudă care a avut loc la Centrul de examen din Salcea, județul Suceava. Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, susține că profesorii botoșăneni, care au corectat lucrările din centrul respectiv, au sesizat nereguli în lucrările de la matematică și română a unui elev din Suceava, unde apar scrisuri diferite.

like facebookComisia Județeană de Evaluare Națională de la Botoșani a sesizat suspiciunea de fraudă atât Comisiei Naționale cât și organelor competente. În prezent acest caz este în cercetare și așteptăm rezultatul anchetei”, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ.

Ea spune că frauda nu s-a produs la Botoșani și că profesorii botoșăneni au fost cei corecți și care au sesizat organele de anchetă.

Scandalul îl vizează pe fiul primarului din Salcea, potrivit presei sucevene. Lucrarea la limba română ar fi fost înlocuită, iar după această schimbare nota ar fi primit nota 10. Asta în condițiile în care notele primite de fiul primarului la această materie nu au fost mai mari de 6-7.

Cazul este anchetat de DNA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *