Un fost ministru din Botoşani, acuzat că a plecat în vacanţă pe bani publici

07-valerian-vreme-465x390Un fost ministru din Botoşani, în prezent deputat a plecat cu un coleg de-al său într-o delegaţie în Franţa la lansarea unui satelit. Au stat patru zile, însă lansarea a avut loc în a cincea zi din cauza condiţiilor meteo. În cele patru zile cei doi au cheltuit 13.438 de lei din bugetul statului şi s-a dovedit a fi o delegaţie ratată.

Este vorba despre botoşăneanul Valerian vreme şi Daniel Oajdea ce au fost în perioada 20-24 aprilie Kourou unde era  programată lansarea satelitului Sentinel-1 B.

Numai că, din cauza condițiilor meteo satelitul s-a lansat pe 25 aprilie, când deputații erau deja întorși acasă
În Parlamentul României există și Subcomisia pentru Spațiu. Ei bine, da. Și președintele acestei Subcomisii, Valerian Vreme (UNPR), alături de colegul său din Comisia pentru tehnologia informației, Daniel Oajdea (independent) au fost în luna aprilie într-o deplasare externă în Guyana Franceză. Motivul?

În perioada 20-24 aprilie 2016, la Kourou, a avut loc evenimentul de lansare a satelitului Sentinel -1B din programul Copernicus.

like facebookCei doi deputați români au fost invitați la eveniment de Agenția Spațială Europeană (ESA). Pentru cele cinci zile petrecute în Guyana Franceză, Camera Deputaților a scos din buzunar 13.438 de lei. Banii le-au ajuns deputaților doar pentru biletele de avion București-Paris și retur, și o parte din cazare. Restul a fost plătit de ESA.

Sursa: Evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *