Liceul Teoretic „Grigore Antipa” Botoșani a petrecut Ziua Iei românești la Protopopiatul Botoșani

ziua iei liceul antipaLiceul Teoretic „Grigore Antipa” din Botoșani a marcat în strai de sărbătoare Sânzâienele. Ia românească, a fost lait motivul acțiunii din cadrul proiectului județean „Unitate în cuget și în simțiri”, un proiect susținut în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Botoșani, Protopopiatul Botoșani, Asociația Centrul European de Formare și Ecologie Mentală și Fundația „Ștefan Luchian”.

like facebookÎn sala mare a Protopopiatului Botoșani, elevii și profesorii au prezentat și au ales cea mai frumoasă ie românească, au cântat și au dansat. Au fost prezentate iile realizate de elevi în cadrul atelierelor de meșteșuguri. Locul întâi și distincția ”Cea mai frumoasă ie” a fost atribuit Iei purtată de eleva Petian Diana din clasa a XI-a C, o ie românească „veche”, cu motive tradiționale geometrizate, cu croi tradițional, clasic.

Locurile doi și trei au fost atribuite iilor realizate de către elevii liceului în cadrul atelierelor (locul doi la ii pentru fete, ia purtată de eleva Cîntec Marinela, clasa a XI-a D și respectiv locul trei la băieți, iile purtate de elevii Apostu Daniel din clasa a XI-a D și Lehuțu Teofil).  La acțiune au participat Părintele protopop Leonte Lucian, inspectorul școlar de specialitate Pr. Botezatu Liviu,  Președintele Fundației „Ștefan Luchian”, Corneanu Aglaia, alături de organizatorii directorul Liceului Teoretic „Grigore Antipa” , Ioniceanu Monica, profesor Pr. Bolohan Constantin și profesor Cazacu-Hofman  Ciprian. Proiectul continuă cu realizarea de căiuți pentru sărbătorile tradiționale de iarnă, realizați tradițional. Organizatorii au promis să continue proiectul și să-l ducă mai departe, potrivit unui comunicat al Liceul Antipa.

ziua iei liceul antipa 2

ziua iei liceul antipa 1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *