Profesorii din Botoșani protestează în București

grevaMai multe cadre didactice și nedidactice din județul Botoșani vor participa la acțiunea de protest de pe 1 iunie, din Capitală.

like facebookIuliana Nacu, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP), a spus că prin această acțiune se dorește sensibilizarea guvernanților față de prevederile ordonanței de urgență care modifică salarizarea personalului bugetar și așezarea învățământului ”pe treapta care i se cuvine”. De la Botoșani vor pleca în capitală 20 de sindicaliști.

Acest proiect nu poate fi acceptat, deoarece nu numai că nu rezolvă problemele din învățământ, dar micșorează unele venituri ale personalului din învățământ. Un exemplu clar este acel spor care asigură predarea simultană la două-patru clase de elevi, care a fost anunțat pe transe de 5,7,7 și 10%, în condițiile în care în vechea legea a salarizării era 7, 10, respectiv 15%. Nu sunt prevăzute salarizările pentru profesor învățământ preșcolar, profesor învățământ primar pentru cei cu studii de scurtă durată”, a spus liderul SIP Botoșani.

Ea spune că din noul text lipsesc reglementări care sunt cuprinse inclusiv în contractul colectiv de muncă la nivel de sector de activitate, cum ar fi unele sporuri sau prime.

Și profesorii din Liga Sindicatelor din Învățământ vor participa la proteste. Din acest sindicat vor merge 100 de cadre didactice și nedidactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *