Expoziţie de desene, concursuri şi simpozioane, la Zilele Mediului

apm botosaniAgenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani organizează, în perioada 26 mai – 5 iunie, campania „Zilele Mediului 2016”, iniţiativă dedicată sărbătoririi, pe 5 iunie 2016, a Zilei Mondiale a Mediului.

Tema aleasă pentru acest an „Zero toleranță față de comerțul ilegal cu animale sălbatice.” atrage atenţia asupra efectelor dezastruase ale braconajului și ale comerțului ilegal cu animale sălbatice care afectează în mod dramatic biodiversitatea Planetei, diminuează patrimoniul natural și determină dispariția unor specii de animale.

like facebookProgramul de activităţi stabilit pentru acest an, în colaborare cu unităţi de învăţământ şi instituţii partenere,  cuprinde: lecţii deschise, expoziţii de desene şi fotografii, simpozioane, dezbateri pe teme legate de mediu, concursuri. Iată cele mai semnificative: “Săptămâna porţilor deschise”, desfăşurată în perioada 27 mai – 03 iunie 2016; Campania de informare “Faţă în faţă cu specialiştii de mediu”, în cadrul căreia elevii şi tinerii vor avea ocazia să cunoască activitatea instituţiilor de mediu din judeţul Botoşani prin intermediul unor întâlniri directe cu specialişti din cadrul acestora; Desfăşurarea, în perioada 26 mai – 29 mai 2016, a Concursului naţional de protecţie a mediului „Si gestul tău contează”– ediţia a X-a, organizat de Palatul Copiilor Botoşani – Cercul de protecţie a mediului, Asociatia „Papucul Doamnei” Botoşani, Primaria Botosani şi APM Botoşani; festivitatea de premiere a Concursului „Şcoala mea protejează mediul” – ediţia a VIII- a , concurs organizat de APM Botoşani, Primăria municipiului Botoşani şi ISJ Botoşani, care va avea loc marți 31 mai 2016, ora 10, în sala de festivități a Primăriei Botoșani; festivitatea de premiere a concursului „Ce îi doresc Pământului de ziua lui”, care va avea loc joi 2 iunie 2016, ora 12, la sediul APM Botoșani .

Tema din acest an atrage atenția asupra unui fenomen care se întâlnește, din păcate, și în țara noastră. Cazurile de braconaj, indiferent unde au loc, afectează ireversibil stabilitatea și integritatea ecosistemelor.” a declarat directorul executiv al APM Botoşani, dl. Eugen Mateciuc.

Sursa: comunicat APM

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *