Președintele unei secții de votare din municipiul Botoșani a cerut retragerea din funcție. Vezi despre cine e vorba!

adrian toporascuUnul din președinții desemnați, luni, în urma tragerii la sorți la o secție de votare din municipiul Botoșani a solicitat retragere din funcție. Este vorba de Marius Oroșanu, care figurează și pe listele PNL la Consiliul Local. Adrian Toporăscu, președintele Biroului Electoral de Circumscripţie al municipiului Botoşani, susține că legea interzice ca reprezentanții unui partid în cadrul biroului, cu atât mai mult președintele și locțiitorul să fie rude până la gradul II inclusiv sau afini cu candidați.

like facebookAm constatat că aceste liste au fost întocmite la AEP de mai multă vreme și între timp mai multe persoane care figurau acolo și care au fost luate în considerare la tragerea la sorți au devenit candidați pe diferite liste de partid sau independenți și au uitat să se retragă la timp din acel registru național”, a spus Toporăscu.

Solicitarea lui Oroșanu va fi dirijată către Autoritatea Electorală Permanentă, care va decide și înlocuitorul în secția respectivă.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a tras la sorţi, luni dimineaţă, preşedinţii şi locţiitorii Birourilor electorale ale secţiilor de votare din Botoşani.

Astfel, au fost stabiliţi cei 422 de preşedinţi şi locţiitori din judeţ. Ei au fost desemnaţi din rândul experţilor electorali aflaţi în baza de date a AEP.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *